De wereld van Sjahrazaad (Rietveld) ☆☆☆

De wereld van Sjahrazaad in Rietveld

Nederlandstalig | Paperback | 1999

De wereld van Sjahrazaad is een leesboek over de rijke en zinnelijke verbeelding van ‘De Vertellingen van duizend-en-één-nacht’: over geesten, fabeldieren en monsters, over sultans en verborgen eilanden. Maar ook over wetenschap en pseudo-wetenschap, over tijdgenoten van Sjahrazaad, over veldtochten tegen legers van djinns en over verre steden en merkwaardige volken.
Duizend-en-één-nacht-vertaler, arabist en historicus Richard van Leeuwen brengt het wereldbeeld in kaart dat in ‘De Vertellingen’ besloten ligt. Het is een gids door de wereld van de fantasie en het vertellen, met beschouwingen, vertaalde fragmenten, meningen, feiten en informatie. De expeditie in de schatkamer van Sjahrazaad is tevens een tocht naar de essentie van het westerse beeld over de Oriënt. Het resultaat is een encyclopedie waarin de lezer eindeloos kan bladeren en zich verliezen, maar zich ook kan laten leiden langs leesroutes met thema’s als: aarde en kosmos, de paden van het geloof, reizen, de weg van de mensen en wonderen der natuur.

Richard van Leeuwen (1955) studeerde Arabisch en Perzisch in Amsterdam, Leiden en Damascus. Hij werkt als universitair docent, literair vertaler en onderzoeker en hij is als recensent verbonden aan ondermeer NRC Handelsblad. (EAN code: 9789054602156 ) (ID: 666857143 Richard van Leeuwen) Ga je zo meteen ook opnieuw naar school in Rietveld ? De wereld van Sjahrazaad in Rietveld

Back to school in Zuid-Holland

Meestal wordt jouw goed “De wereld van Sjahrazaad” gratis aan huis bezorgd! En vaak kan je zelfs ook prepaid betalen. Prijzen zijn gevarieerd een paar �,� tot 100 euros 2019 belooft een interessant jaar te worden met betrekking tot enkele interessante book in de streek van Alphen aan den Rijn (Nederland).

Bestellen? in Alphen aan den Rijn

Er zijn veel manieren om bureau materiaal te zoeken in Rietveld.


Er zijn veel winkels nabij Alphen aan den Rijn: bart smith en ga zo maar door.

Meestal kan je hem ook online bestellen, bv. via bol.com !! WWW.buganala.nl De wereld van Sjahrazaad in Rietveld